Kuchnia Zero Waste po polsku.
W tej debiutanckiej książce odczarowuję resztki i stawiam je na stole w atrakcyjnej odsłonie. Z produktów, które najczęściej trafiają do śmietnika serwuję wyśmienite dania. Zachęcam do zmiany perspektywy, podrzucam wskazówki do tego, by gotować ze światła w lodówce, unikać nadmiaru i robić racjonalne zakupy.
To pakiet praktycznych, ponad 80 łatwych przepisów, których nie trzeba trzymać się kurczowo, by wykreować znakomite posiłki. Opowiadam o skali marnowania jedzenia, wpływu, jaki porzucone odpadki mają na środowisko i namawiam do ich doceniania.
Książka podzielona jest według składników, jakie najczęściej trafiają do kosza. Są patenty na czerstwe pieczywo, warzywa, owoce, nabiał i mięso. Dzięki jej wsparciu możesz zacząć dostrzegać moc zwiędłej natki pietruszki, pokochać liście rzodkiewki, które mają dwa razy więcej witaminy C niż cytryna, czy nie lekceważyć pomarszczonych marchewek.
Niemarnowania można się nauczyć. Moja książka to ułatwia.
Zobaczcie wybrane recenzje książki:
Mądra, potrzebna, ciekawa, w dodatku pięknie wydana, mnóstwo fajnych, nieprzekombinowanych przepisów. Polecam bardzo! Zwłaszcza przed weekendowymi zakupami.
White Plate
Świetna książka, daje nam dużo ciekawych pomysłów na przepisy by nie marnować żywności w codziennym dniu
Natalia
Przepięknie zilustrowana. Polecam porady jak prawidłowo przechowywać produkty, by się nie psuły, a tym samym nie marnować
A.
Super książka, bardzo ładnie wydana. Świetne pomysły, można się z niej nauczyć nie tylko jak nie marnować, ale też jak oszczędzać. Polecam.
Ilona
Bardzo pomocna w życiu,nie tylko „kuchennym” lektura.Bardzo ładnie wydana,czyta się z przyjemnością.
Agnieszka
Książka od razu inspiruje, żeby mrozić i robić przetwory, na które obecnie jest sezon, bo stragany kuszą dojrzałymi owocami i młodymi warzywami.
A.
Mądrze napisana książka, mnóstwo przepisów, porad! Jak z głów zrobić zakupy, jak wykorzystać resztki. Polecam !
Katarzyna
Książka uczy nas na wielu płaszczyznach, otwiera oczy i skłania do działania i eksperymentów w kuchni.
Cherry Belly
Kilka recenzji, które możecie znaleźć w internecie: