Tipy

W słoiku

18 grudnia 2019
1 gwiazdka2 gwiazdki2 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek 4,50
Loading...
  1. Ubóstwiam zamykać na potem pory roku. To jeden z tych najłatwiejszych i najlepszych sposobów przedłużania trwałości jedzenia. Żadne sklepowe warzywa i owoce zimą nie smakują tak dobrze, jak te, które wyciągam ze słoika.
  2. Na ostatnich warsztatach w Wola Park umościły się wygodnie rozmaite konfitury, słodkie prażone jabłka z domowym masłem orzechowym, marchewkowy dżem korzennie przyprawiony, krem śliwkowy wymieszany z czekoladą, cytrusowy curd, pomidorowa passata i bakłażanowa salsa.
  3. To jedynie sugestie, które miały być inspiracją do kreowania własnych połączeń. Namawiałam do wykorzystywania tego, czego wokół jest najwięcej. Teraz mamy idealny czas na przetwory.
  4. Domowe słoiki są sporo tańsze niż gotowce ze sklepów. Nie mają niepotrzebnych sztucznych konserwantów i barwników. Ratują z opresji – w razie braku czasu i pomysłu na obiad – wystarczy otworzyć sos pomidorowy i wymieszać z gorącym makaronem, kaszą, ryżem.
  5. Są dobrą walutą – można się nimi wymieniać – słoik za usługę jest w cenie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.